L’Eramprunyà Trail és l’evolució i pren la Torxa del Canicross i la Mitja Marató Eramprunyà que es va realitzar del 2013 al 2017, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME).

Aquest nou pas de la prova, l’Eramprunyà Trail, està organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà i pel Club Atletisme Gavà. Es manté la paraula clau de la Mitja Marató Eramprunyà, un topònim únic a Catalunya com és el del castell d’Eramprunyà, es potencia el nom amb córrer per muntanya amb “trail” i obre les portes a noves distàncies, essent així com neix el nom d’Eramprunyà Trail.

L’objectiu de l’Eramprunyà Trail és descobrir un paratge que tenim molt a prop i que sovint ens és del tot desconegut. La prova transcorre per una de les valls més belles de Gavà dels peus fins a les alçades, impregnant als corredors dels encants i de les particularitats que ofereix aquesta singular vall. Els corredors gaudiran de les esplèndides vistes  des del massís de Montserrat a tota la plana deltaica. Mirant de nou el camí es descobreix la vegetació on hi destaca el garric, el margalló i la cirera de pastor.

Un segon objectiu és fomentar l’esport entre totes les persones que els hi agrada el córrer i la muntanya. Per aquesta raó es realitzaran dos recorreguts: un de 22 km, que arriba fins el mateix castell d’Eramprunyà, i un segon, de 12 km, que es quedarà per la falda d’aquesta muntanya. Totes dues entitats vetllen pel respecte a la natura i són plenament conscients de l’existència de la crisi climàtica a la qual estem immersos. És per aquest motiu que es treballa per Residu Zero, on el plàstic quedarà del tot prohibit per part de l’organització. Es vetllarà fortament per la sostenibilitat ambiental de la prova, no només durant el recorregut, sinó també en els avituallaments i en el punt de sortida i arribada.

UME+CLUB ATLETISME GAVÀ = ERAMPRUNYA TRAIL

Dues entitats de Gavà adherides a la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) s’uneixen per crear el renovat Eramprunyà Trail. Una prova que abasta el què cadascuna de les entitats aportaran el millor de si mateixes amb l’objectiu de crear sinèrgies entre entitats, en aquest esdeveniment de gran calat.